Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alapok

2008.05.14

1. Alap dolgok Ez az iromány a telepítés sikere után nyer értelmet, ugyanis csak a játékbeli dolgokkal foglalkozik. Ha a game nem megy, az megtalálható a segítség rovatban, mit kell tenni. tehát: A karakter a kezdőfaluban vagy annak közelében találja magát. Mielőtt bárhova is indulnánk, az inventory (leltár) és skillek (képeségek) használata:

 

Első teendő a game menüben (alsó sarokban levő 4 gomb egyike) system/options részben megkeresni az INITIALIZE menüpontot és ráklillelni. Ekkor a játékfelületre való visszatérés után csomó dolog jelenik meg, amiről majd később. Az inventoyt a [TAB] billentyű megnyomásával tehetjük láthatóvá. Van egy alsó része (sok négyzet egymás mellett), ott szerepelnek a magunknál tartott (stored) tárgyak, a felső részében pedig a viselt vagy használt (equipped) cuccok.

 

A karakter némi páncéllal, egy karddal és egy tőrrel indít. A fegyvert, hogyhasználatba kerüljön, fogjuk meg (drag&drop módszer, ha ez mond vkinek vmit :) ) és tegyük az inventory felső része fölé, majd engedjük el. Ekkor a kézbe kerül, a chat ablakban megjelenik: You are equipped with Dagger. vagy akármi más amit beteszünk. A fegyvert "eltenni" pont fordítva kell, megjelenik: Dagger has been disarmed. Ezek után elindulhatunk hentelni. Néhány rövidebb kifejzés:

· MOB: szörny, ellenfél, amit a gép irányít ·

 

Skill: képesség, amit megtanulunk

· HP: Hit Point, az életünk "mérőszáma". ha nulla lesz = halál ·

MP: Mana point, a varázslatokhoz kell ·

XP: Experience Point, tapasztalat (a fejlődést jelenti) ·

SS: Soulshot (majd később mi is ez) ·

BSPS: Blessed Spiritshot (szintén később) ·

LAGG: Olyan állapot, amikor a szever gyengélkedik :)

 

És pár dolog nem műxik időlegesen ·

DROP(POLÁS): A mobok vagy te általad eldobott tárgyak ·

SP: Skill point, képességek tanulásához kell

· NPC: Non-Playable Charater, gép által irányított, barátságos arcok (bolti árusok stb) ·

SOE: hazateleportálás a legközelebbi városba Scroll of Escape-el.

 

A vadonban körülöttünk állatok és egyebek élnek, ezek a mobok. Tapasztalatszerzéshez (sajnos) meg kell őket ölni, ehhez klikkeljünk rá a nevére! Megjelenik fent középen a neve, szintje és HP csíkja. Ha mégegyszer ráklikkelünk, a karakter megtámadja azt, és addig üti amíg mozog. Megölve pénzt (adena), XP-t, esetleg tárgyat és SPt kapunk, és az XP csík kúszik felfele.

· Sokkal könnyebbé és felesleges klikkelgetéstől mentessé tehetjük a támadást, ha a gyorsmenübe (a 12 egymás mellett/alatt levő négyzet) betesszük a character (alt+c) menüben található attack ikont az egyik helyre, ekkor a támadás kijelölés+gombnyomásból áll (ezeket az F1-12 vel hívhatjuk elő).

 

· A szörnyek neve előtt lehet *. Ez azt jelzi hogy aggresszívek, tehát megtámadnak akkor is ha mi őket nem. Vigyázni kell velük :)

 

· Ha szörny "adatlapján" (a kis ablakot középen amikor kijelöltük) megnyomjuk a kis lefele mutató nyilat, a tulajdonságait kapjuk. Vigyázzunk, ha: szám van ott (2-3-4 stb), ez azt jelzi hogy a nomálisnál több a HP ja. Ha Dark attack van ->erős, kis szinten halálos mágikus támadást produkál. Szerepel ott a faj is (animal,humanoid, undead stb) amibe tartozik. Ha elértük az 5 ös szintet (kb 10 perc, annyi sem), a térkép (alt+m) segítségével, amin mi egy kis sárga 3szög vagyunk és a csúcsos fele mutat a nézés irányába, keressük meg a legközelebbi falut (village) és menjünk be! Itt sok NPC áll különféle boltokban vagy helyeken.

 

Ezek: · Weapons shop: fegyverbolt, nyilat és fegyókat vehetünk, jó drágán. A fegyvernek fizikai (physical, p. attack) és mágikus (magic) sebzése van (p attack és m attack theát). Minél nagyobb, annál erősebb. Persze van támadási sebessége (atk speed) is. Egy erősebb de lassabb fegyver nem biztos s h jobb egy gyengébb de gyorsabbnál.

 

 

· Armor shop: páncélokat vehetünk, ált. egyben van a weapon shoppal. A páncélnak védőértéke (defense) van. Minél több ezaz érték, annál kisebbet sebeznek az ellenfelek neked. A mágikus támadások ellen ékszerek nyújtanak védelmet, amiket a groceryben lehet beszerezni. Léteznek olyanok, hogy armor setek ("gyűjtemények").

 

Ez több darab adott tipusú páncél, amik együtt viselve azt a bónuszt adják, ami a bodyt amor tulajdonságainál olvashatunk (pl HP+320). · Grocery store: kiegészítőket és könyveket vehetünk. · központi helység: A vezetők épülete, itt tanulhatunk képességeket. Más városokban a templom, warrior guild, orc guild, d elf guild stb veszi át ezt a feladatot.

 

· Warehouse: raktár. Cuccokat tehetünk be, adhatunk át másik karinak, stb. · Menjünk be a grocery-be. Kattintsunk a megfelelő traderre (mintha meg akarnánk támadni). Trade ablak jelenik meg, aminek az alsó részebe kell húzni amit meg akarunk venni. Vegyünk SS-t abból a pénzből, amink van (fehér kapszulák, úgy 8a/db).

Az ok megnyomása után a pénz eltnik és megjelenik az inventoryban valahány darab No-Grade Soulshot. Úgy mint a támadás ikont, ezt tegyük a gyorsmenübe, vegyük kézbe a fegyvert majd kattintsunk a gyorsmenü SS-ikonjára külső (jobb) egérgombbal. A fegyveren fehér ragyogás fut végig, az ikon villogni kezd.

 

· Az SS hatása: megkétszerezi a támadás erejét, ha eddig ütöttünk 10et, ezentúl 20at fogunk.

· A BSPS ugyanaz mint az SS csak drágább és varázslatok felerősítésére szolgál, valamint a varázslási sebességet gyorsítja. Mysticek ezt vegyék :) használata pont ugyanaz mint az SSnek. Vegyünk (ha van pénz) Scroll of escape-t (SOE) és 1-2 resurrection (újraélesztő) tekercset is. A további tárgyak: Potion of alacrity

 

- támadás sebesség növelő, Haste potion

- futás sebeséget növelő, antidote - mérgezést megállító, bandage

- vérzést megállító kellékek. Eleinte nem muszáj venni őket. Lehet eladni talált tárgyakat a Sell használatával. Újraélesztés: egy halottat jelöljünk ki a shift billentyű+egér segítségével és használjuk rá a scrollt. Újraélesztéshez a halottnak a partynkban kell lennie, kijelölés után character (alt+c) és invite ikon.

 

Kapható még valamilyen healing (gyógyító) potion is, ez is hasznos lehet. A nehéz tárgyak tárolására való a warehouse. Ugyanis ha a cipelt súly 50%át eléri a teherbításnak, lelassulunk, nem regenerálódik a HP, mana, stb. Ez egy raktár, ami minden városban ugyanaz (akárhonnan nézzük meg, mindig ugyanazok a tárgyak vannak benne).

 

A deposit item-mel tehetünk be cuccot, a withdraw itemmel ki. Szinte ingyen van. Pivate WH: saját külön bejáratú. Clan WH: a klán WHja, ált. csak a klánvezér fér hozzá. Ezután menjünk be a központi épületbe képességet tanulni. Ott kattintsunk az NPCkre és a learn skills meüpontot válasszuk (valamelyik azt írja ki:

 

I cannot teach you skills, find your current class teachers, ne esünk pánikba :) keressünk olyat aki tanít). Törpék a warehouseban tanulnak.

 

Itt megjelenik a learn skills kiválasztása után egy ablak, amiben a skillek vannak, az "áruk" (szükséges SP), egyszer ráklikkelve részleteket olvashatunk, az OK gomb megnyomásával tanulhatjuk meg.

 

Vannak passive és aktív skillek. A passive mindig működik, az aktív csak ha használjuk. Majd a megtanult aktív skillt (mondjuk power strike) keressük meg a charater (alt+c) menü Skills fülére kattintva és a már ismert módon rakjuk a gyorsmenü egy még szabad részére. Ezekkel a támadás: mob kijelölése majd a megfelelő F (F1-12 attól függ hova raktuk) billentyű megnyomása.

 

Néhány skill csak bizonyos fajta fegyverekkel működik. A besorolás (class): Sword (kard), blunt (tompa nehéz tárgyak, balták és buzogányok), polearms (hosszú nehéz szálfegyverek: alabárdok, lándzsák stb),

 

Dagger (tőrök és bökők), Bow (íjak), Dual sword (kettős kardok), Fist (ökölre erősíthető éles szerszámok), Etc (a többi, könyvek, vudubabák és társaik, mágusok által használt cuccok).

 

Hogy konkrétan milyen fegyó melyik class az rá van írva, de nagyon sok hasznos dolog (Skillek, fegyverek, infói stb) olvasható:

www.lineage2.com on.

 

Skillek a new player guide keretében, fegyók a Library menüpont alatt. Más. Bizony a gameben sok más ember is játszik, és (bár kevesebb xp és pénz fejenként) sokkal élvezetesebb, és hatékonyabb is a játék ha partyban megyünk. Később, amikor a mobok már elég erősek, cska így lehet majd vlamit is elérni.

Party csinálása:

 

mindenki potenciális partyvezető. Jelöljük ki a másik embert. A character (alt+c) menüben keressük meg az invite gombot és nyomjuk meg. Ha a felkérést elfogadta, az illető a partyba (csapatba) kerül, neve, manája, hpja, kasztja megjelenik oldalt. Beszélgetni a chat ablakba írt üzenetekkel lehet (ékezeteket NEM kezel!).

Többféle módban működik:

 

sima (fehér), party (zöld), clan (kék), trade (világoslila), alliance. Idegenekkel sem égő partyzni :) .

Itt fontos a party loot beállítása. Ez mondja meg, milyen rendszer szerint kapják a játékosok a szörnyek által dobott tárgyakat. Ezt a system menüben találjuk meg, lehet: Finders keepers (mindent az visz aki megöli a mobot), random (véletlenszerű), by turn (sorban). Tapasztalatom szerint a by turn a legigazságosabb.

A mysticek tudnak gyógyítani a megfelelő skill megtanulása után. Ezt ki kell használni. Ki kell jelölni a célpontot majd a "heal" skillt rányomni... Továbbá egyesek tudnak rootolni is. Ez egy skill ami nem engedi hogy akit rootoltak, elmozduljon, egyhelyeben kell állnia. Tudnak sleep (altatás)-elni is, ekkor a célpont elalszik és amíg meg nem ütik nem ébred fel, tehetetlen lesz.

Azaz ha egy szörnyet rootolnak és távolról lövik, nem tud visszaütni, ha túl erős és elaltatják, el tudnak addig menekülni, amíg fel nem ébred. Több kaszt tud stun attackot indítani. ez a skill teljesen megbénítja időlegesen az ellenfelet, addig lehet ütni és nem tud semmit csinálni. jele: Csillagok szállnak a feje körül :) .

A paralyze is hasonló, csak durvább. Mind2 nagyon hasznos :)

 

Kasztváltás: 20. szinten kasztot tudunk váltani (pl human fighterből human warrior stb). Ezt a megfelelő szint elérése után a minden kezdőfaluban metalálható Event Manager macska NPCnél lehet megtenni, kiválasztva a listából. Visszavonhatatlan! Karakter kezdés előtt érdemes utánanézni végül is mik akarunk lenni, hogy ne érjenek meglepetések :) .

Dye-ok: Kisebb hatásúak a groceryben kaphatók bizonyos városokban.

Ezek tetoválások, amik az alaptulajdonságokat módosítják (str, con, dex, int, wit, men). Ennek rendszere (minél több van egy adott tulajdonságből, annál nagyobb):

 

· STR: Támadási erő

 

· CON: Max HP, HP regeneráció, Stun és Bleed (vérzés) ellenállás, teherbírás

 

· DEX: Atk speed (támadási sebesség), képességek sebessége, accuracy (pontosság), evasion (támadás elkerülésének esélye), pajzs védőértéke, tőrös skillek sikerének valószínűsége, mozgási sebesség

 

· WIT: Varázslási sebesség, ellenállás átkok és egyebek (stun) ellen

 

· INT: Varázslatok ereje

 

· MEN: Max mana, manatöltődés sebessége, Magic defense (mágikus védelem).

 

Tehát ha egy Dye-ra az van írva: Str+1 Con-2, akkor erősebbet fogunk ütni de kevesebb HPnk lesz. A Dye-t a Symbol Maker NPC teszi fel, 10 darabot (egyformát) kell hozzá elvinni, és kiválasztani a listából. A max a +4 -4 tipusú dyeok. Egyes dyeokat nem minden kaszt tud használni!

Hogy mit ki tud: www.lineage2.com/knowledge/enhancements. Most már tudunk fegyvert venni/használni, a városban eligazodni, skilleket tanulni, partyzni. Jöhet valami érdekesebb :)

 

Klán: (by csontharcos) Kezdő karaktereknek nem ajánlanám a Klán alapítását, nincs meg a kellő tapasztalat a vezetéshez, és nem elhanyagolandó az sem hogy nagyon sok pénz kell hozzá! (Lv (level=szint) 35-40+ -tól ajánlanám) Tipp: Kis szinten csak akkor érdemes, ha sok ismerőssel,

 

baráttal együtt indítanátok! Ha mégis indítani szeretnél egy Klánt, azt a Warehouse chef -nél, vagy Head Blacksmith –nél érdemes megtenni, mert ők minden városban, faluban megtalálhatóak! Máshol is lehet (PL nagyobb városokban a guildok vezetőinél, templomokban stb…) Itt 2 kattintás az NPC-re, a megjelenő chat ablakban a Clan (általában kék szinü) feliratra kell kattintani (más is van irva itt a Chat ablakban, pl Quest, alliance, de ezekkel most nem kell törődni, kimondottan a Clan felirat kell)!

 

Újabb chat ablak jelenik meg 4 választási lehetőséggel

1. Create a clan –Klán indítása, „kreálása”

 

2. Increase clan level –A meglévő klánunk szintjének emelése (később szükséges)

 

3. Dissolve clan –Klán feloszlatása

 

4. Recover clan –Klán visszanyerése, visszaállítása

 

Az 1-es opció szükséges most, Create a clan –ra kattintva megjelenik egy ablak ahová a leendő klánunk nevét kell beirni (min 6 betű – max 16 betű lehet) Megjegyezném: klán névnek olyat adj ami nem sérti a jó ízlést! Az OK gombra kattintva, már kész is a klán Innentől lehet felvenni a tagokat! A következő képp kell megtenni: Alt+n betűkombinációval előhozható a Clan action ablak! Itt minden információt megad a clánról: tagok, klán szintje, Leader (vezető) neve, stb…

 

(tessék kitapasztalni, mi micsoda) A gombok egy részéről az infókat megadom! Balról a felső gombal kezdem:

 

· Invite –invitálni valakit a klánba! Az illetőt ki kell jelölni 1 kattintással, és megnyomni az invite gombot! Ekkor a meginvitált karakternél megjelenik egy felirat egy Yes, és No gombbal!

Yes- elfogadja,

No -nem fogadja el!

 

Megkérdezés nélkül nem illik invitálni senkit, ugyanis ez tolakodásnak minősülhet, erőltetni sem szabad, hisz együtt kell dolgoznotok majd a klán jövőjén, azt pedig csak odaadó tagokkal lehet! ·

 

Dismiss –karakter elbocsátása, kirúgása! Ugyanazzal a módszerrel kell, mint felvenni! ·

Privileges -előjogok és kiváltságok adása (várkapu nyitása, stb Lv3 fölött lehet használni, de elvileg nincs jelentősége)

 

· Title –klán Lv3-tól lehet a tagok neve felé titulusokat írni! (ugyancsak kijelöl karakter, katt title gomb, max 16 betűből állhat a név)

 

· Set Crest –klán logó beillesztése (zászló) Ugyancsak Lv3 –tól! 256bites 16pixel x 12pixeles BMP kiterjesztésű kép illeszthető be a játékkönyvtárban található system könyvtárból! (ide kell másolni az általad kiválasztott képet) Interneten lehet találni ilyen kis iconokat!

 

· Authorize –felhatalmazni jogokkal egy kántársat! Pl.: adhasson magának, és másnak Title-t, vehessen ki clan Warehouse –ból, stb.… · Delete Title –kijelölt klántársnál törli a Title –t!

 

· Delete Crest –klánlogó törlése! Ezek a fontosabb gombok! A többit ki kell tapasztalni… A Törpék gyártanak! (by csontharcos) Ha netalántán véletlen sikerült törpét választani, egy dolgot nagyon fontos tudni róla: Ő az egyedüli faj, aki gyártani tud, vagy Spoil -ozni (a MOB –okból +cuccokat tud kiszedni 2 külön erre való képzettségével)

 

A spoil használata: 10-es szinten kap a törpe 2 skillt, Spoil és Sweeper. A mobot megtámadása előtt a spoil skillel „megspoilozzuk”, majd ha azt írja ki „the spoil condition has been activated”, leverjük és a már halott mobra nyomjuk a sweepert. Ha Spoil failed, ha nagyon kell, újra spoilozzuk.

 

Lvl 20 felett az artisan nem tud spoilozni (mindig failed), csak a scavenger (az annak a kasztnak a lényege). Némely receptek/keymatik csak spoil segítségével szedhetők ki. Most a gyártásról írnék ismertetőt: Mindenekelőtt meg kell tanulni azt a skill –t (képzettség) aminek a neve: create item

 

Lv1. Ha ezt sikerült megtanulni, máris aktív a receptkönyv (recipebook) A receptkönyvet az Inventory -ból lehet elérni, megnyitni! Az Inventory bal alsó sarkában 2 olyan gomb/ikon is van, ami semelyik fajnál nem található meg! Az első: (egy kalapácsot formáló ikon/gomb, aminek a felső sarkában egy nyíl látható) a kristályok törésére szolgál, ez az opció csak akkor válik elérhetővé, ha eléri a karakter a 20. szintet, és megtanulja hozzá a képzettséget!

 

A második: (egy fogót formáló ikon/gomb) amire ha rákattintunk, előugrik a receptkönyv (recipebook) Ebbe a részbe lehet a recepteket (recipe) betenni! A recepteket az inventory –ból úgy történik, hogy 2 kattintunk a receptre, mire felugrik egy ablak a következő szöveggel:

 

Biztos hogy be akarod tenni XY receptet a könyvbe? Ok –al elfogadjuk, és rögtön be is kerül a könyvbe, de csak a következő megnyitásakor jelenik meg a receptkönyvben, és ugyanolyan receptből elég csak 1-et betenni! Ami a receptkönyvben van recept, az nem tűnik el sosem, ha mégis akkor rögtön szólni kell a GM-eknek!

Vigyázat a receptkönyv nem rendelkezik végtelen számú hellyel! Ez a receptkönyv jobb felső sarkában látható, alapban 0/50 van odaírva! Gyártás: ha bent van egy recept, arra 2 –őt kattintva megjelenik egy újabb ablak, amibe fel van tüntetve mi szükséges a gyártáshoz, és a hozzá tartozó információk! Fentről lefele:

 

· Az eszköz neve amit készítünk

· MP cost: -mannapont, amennyi szükséges a gyártáshoz.

· Success Rate –hány % eséllyel készül el a készítendő anyag (60%, 70%, 100% -os esélyű receptek vannak)

· Number of resulting Items: Hány darab készíthető 1 gyártással! · Ingredient(s): Az anyagok felsorolva, mire van szükség a legyártáshoz! Ha a kurzort egy ideig felettük tartjuk, kiírja hogy mennyi anyag szükséges, és mennyi van épp nálad! A gyártáshoz az anyagoknak (materials) az inventori -ban kell lennie!

· Creator MP: -a mannapontjaidat mutatja · Result(s): -eredmény · Numbers of retained items: -az eddig nálad lévő, vagy elkészített késztermék darabszámban!

· Create: -ennek a gombnak megnyomásával elkezdi gyártást! · -ennek a gombnak megnyomásával visszatérsz a receptkönyvbe! · Close: -bezárás Előfordul, hogy a gyártás úgymond besül, nem készül el, pedig elkezdte a gyártást! Ez sajnos egy Bug, az anyagok ilyenkor elvesznek de, csak amiket épp gyártottál!

 

Szerencsére ez nagyon ritka, és csak kis értékű dolgoknál, úgymond tömegével gyártott cuccoknál fordul elő! (SS-ek, materialok) Ilyenkor nem enged tovább gyártani, mert azt írja hogy elfoglalt vagy az XY gyártással, egy újra belépés minden gondodat megoldja!

 

Receptekről:

 

nem mindegy milyen szintű képzettséged van a gyártáshoz, ugyanis a recepteknek is van szintje! Magasabb szintű receptet, magasabb szintű gyártási képzettség szükséges! Nagyvonalakban ennyi a gyártás!

Ha valamit nem tudsz, ne félj megkérdezni egy nálad tapasztaltabb törpét! :)

 

2. Aden világa, meg némi taktika Két területből áll a térkép: Aden és Elmore (itt a törp és ork faluk vannak). Elmore-ban semmi sincs :) , innen el kell teleportálni a Gatekeeper (GK) segítségével, amit öszejön rá a pénz. Aden központi városa Giran. Van ott egy fő szabály: fegyverrel tilos a városban rohangálni.

 

Úgy lvl 20 alatt nem érdemes odamenni, mert 1 nincs mivel kereskedni (a Girani piac az legnagyobb) 2 a környező mobok úgy lvl 30 nál kezdődnek. A karakter a kezdőfalu közelében marad kényelmesen úgy lvl 13-14 ig, utána célszerű Gludióba (egyes kezdőfalukból Gludinon át lehet megközelíteni) menni.

 

Mellette kényelmes mobok és nagy területek vannak (ruins-ok). Pénzt egyféleképp lehet szerezni: gyakással. Sokat kell a játékkal játszani (ezért dob rajta nagyon nagyot a party és az RPG), és kis szerencsével drágán eladható tárgyak eshetnek, vagy az adenákból is össze lehet hozni a pénzt. Gludióban 14 és 22. szint között használjátok a newbie guide-okat a templom mellett aki a "give me some support magic" opcióval jelentős +-t tud adni (buffot, lásd alább)

 

Jó helyek, amiket keressetek meg a mapon: School of dark arts, langk lizardman dwelling, execution grounds, abandoned camp, the ant nest. mindenhol érdemes partyban menni. A részleteket tapasztaljátok ki ti, ezért van a játék :)

 

Taktika: (tényleg csak nagy vonalakban) partyba érdemes tankokat, healereket és assist embereket felvenni.

 

· Tank: Sok HP val és nagy defense-el rendelkező közelharcos

 

· Healer: mindenki aki tud gyógyítani :) ·

 

Assist: Buffer (ált. egybeesik a healerrel).

 

Buff: olyan varázslat, ami sokáig fennmarad és harci tulajdonságokat (sebesség, támadás ereje, stb) módosít. A tanknak polearm fegyvert célszerű adni ha sok agresszív mob található. Ezekkel lehet a vonatozást (train) megvalósítani: A harsos körbefut, összeszedi az agró mobokat. (olyanokkal nem érdemes amik lassúak vagy megállnak varázsolni). amikor szép csomóban futnak már utána (ez a vonat), a healer közelében megáll és ha körbevették, csapni kezdi az egyiket, de a pole miatt mind sebződik.

 

Mondanom sem kell, ha 3/4 alá megy a hpja, a healer gyógyít. A harcos élete a vampiric miatt minden ütésnél maxra ugrik, ám ha valami beüt (meghal a mob amit ütött ezért megáll a támadás és nem reagál elég gyorsan), akkor 1 sec-a van a healernek gyógyítani, vagy meghal :) . Tipikus vonatozós helyek:

 

abandoned camp, school of dark arts, execution gruund felső része, ant nest, később tanor canyon. Erősen partyfejlesztő, sok xp/drop/adena folyik be belőle.

 

Egyedül nem érdemes megpróbálni , csak ha magadnak tudsz buffokat adni (Prophet vagy :) ) · Íjász futkosás: Az íjas támadások alatt egy kis kék csík megy (szakszerű kifejezés...) .

 

A nyílvessző ellövése után amíg végig nem megy a csík,nem tudunk újabb nyilat kilőni, de hátrafele futni igen! vagyis: lövünk, fuunk, lövünk. A mob nem ér utól, mintha állnánk. Fontosabb buffok hatása

 

· Vampiric rage: az ellenfél megütésével életet szív belőle a közelharcos. Mivel a polearm class fegyverek minden ellenfelet sebeznek a használó körül, a vampiric használatával a harcosok gyakorlatilag halhatatlanná válnak (amíg sebeznek, de ha megállnak gyorsan meghalnak). ·

 

Might/Shield: A védelmet/támadást növelik meg. Alap buffok :)

 

· Haste/Bless the Body/Wind Walk: A newbie guideoktól kapható buffok, futási, támadási sebességet és max hp-t növelnek. Szintén nagyon hasznosak. ·

 

Acumen/Empower/Concentration: Mágusok varázslási sebességét/erejét növeli, az utolsó a varázslat megszakadásának lehetőségét csökkenti. Figyelni kell, hogy a megtámadott mob azt támadja vissza, aki a legnagyobbat sebzi bele. Azaz egy varázsló könnyen elhúzza egy harcos elől a szörnyet, aminek gyors halál lehet a vége. Valahogy meg kell oldani (pl a vari csak később kezdni lőni, ilyesmi...)

Kereskedelem :

 

Gludióban vagy Giranban érdemes űzni ezt a dolgot :) . Lehet árut venni vagy eladni. Ha a vadonban olyan cuccot találsz, ami ott van a fegyveroltban eladásra, akkor a bolti árnál pár 10k val olcsóbban adva fix hogy megveszik. Ennek módja: Character (alt+c) menüben Private store-sell - t megkeresni, először beállítani az eladási árat majd az eladni kívánt mennyiséget (ha több van...). Ezután a "message" részben kiírni hogy pl "Broad sword 10k" ha épp olyat adsz el, es OK-t nyomni. Ekkor a karakter leül, a feje felett megjelenik az üzenet lila szöveggel. Ez alatt semmit nem lehet csinálni, de pl ha kajálsz közben vagy alszol, érdemes beállítani valamit eladásra.

 

Giranban a piac helye fix (a weapon shopnál), a többi helyen oda ülsz ahol szem előtt vagy. Venni (buy) ugyanígy lehet, csak a másik ikonnal. Csak olyan dolgot vehetsz ami van nálad, így fegyvervásárlásra nem alkalmas :) ,de materialokat (amik a törpöknek kellenek cuccok gyártásához, alapanyagok) igen. Enchant: A D és C grade fegyverekre lehet + atk-ot rakni, az armorokra +defet a Giran Prestigeous Items Hallban kristályokért megvehető enchant scrollok segítségével. +3 ig lehet biztonságosan nyomni, utána van esély hogy a fegyver "eltörik", kristályokká válik. D, C, B, A kristályokhoz a megfelelő kategóriájú tárgyak törése árán lehet jutni (a törpök tudják a crystalllize skillel). Tattook: Ezek páncélok,"underwear" osztályba tartoznak.

 

Gludioban a Blacksmith mögötti NPCnél (Drunkard Borys) lehet venni őket kristályért. Ott le van írva, mit tudnak... Enhance: A fegyverekre (c-től felfele speciális képességeket lehet rakni. Ezt egy Soul Crystal nevű tárgy teszi lehetővé: Mire jó? Tehát, soul cryt minimum c-s fegyóra lehet rakni. Megnézitek a kardot, botot stb. Ha rákattintotok, megjelenik p. attack, m. attack, speed, saöbbi. Az infóablak alján ez van (pl Akat Long bownál):Bestows either Evasion, Guidance or Miser. De más fegyvernél más van.

 

Majd elmentek a falubeli kovács npc-hez -> kiválasztjátok az enhance weapon opciót. Itt megjelenik a fegyótok, látható mit lehet rá tenni. Egyikre rákattintotok, látszik egy olyan ablak, amiben ott vannak a "kellékek", mint pl a karddualoztatásnál. Szerepel a megfelelő színű és nagyságú soul cry is, meg mellette gemstone-ok kellenek még. Hogy a melyik fegyverre melyik cry mit ad (tehát pl mit jelent az hogy Misert teszel á), azt a www.lineage2.com-on a menüben kiválasztott "Enhancements" részben olvashatjátok.

 

Hogy csinálunk magas szintű (pl lvl 9) soulkristalyt? Nos, el kell menni a magic guildbe lvl 40 után, Adenbe. Ott 3 npc van, az adja amelyik jobb oldalon áll. Quest fül. (aki nem tud angolul: szépen kattogtasson mindig a kék szövegre). A színt ott lehet beállítani ahol "Recieve red soul crystal", "recieve blue s.c." satöbbi párbeszédablak tűnik fel. Ezután megjelenik: You have earned xy soul crystal. (xy a színe :D ).

 

Na ezután lehet menni zúzni. A quest ablakban el lehet olvasni milyen mobokat kell ölni hozzá, de elmondok egy utat amivel kb 10 perc felnyomni. Tehát, a gyorsmenübe beteszitek a kristályt (mint egy skillt). Megtámadjátok a mobot, és amikor már 1/3 nál kevesebb hpja van, rányomjátok mintha egy skill lenne (közvetlen közelről). Egy life drain animáció jelzi, hogy működik a dolog. Ilyenkor 3 dolog következik: sikeres a dolog, ha x-es szintű kristályotok volt, kiírja:

You have earned (pl.) red soul crystal lvl x+1 , azaz fejlődik.

Vagy: The soul cry have refused to absorb the soul.

 

Ekkor a mob túl kicsi vagy túl nagy neki. Vagy: nem csinál semmit (de az anim megvan, csak nem refusol és nem fejlődik), ekkor meg kell várni a következő restartot, mert már laggol a skill. Az alkalmas mobok:

 

Lvl 0-4: Ivory tower környéki orkok (ha a playernek már sötétkék, azaz se xpt se spt se cuccot nem ad) akkor is fejleszti a kristályt.

 

Lvl 4-8: Devastated castle olyan ellenfelek amiben a "doom" bennevan (kivéve doom knightok és doom servantok).

 

Lvl 8-12: Forbidden gateway, Doom Knightok (az itteniek jók!) Van egy újítás miszerint a cry eltörik csak úgy magától, így már nem 10 perc... Tehát, most már van kristályunk megfelelő szín és szint, van blaksmith és vannak gemek. El kell menni a blacksmith-hez és összerakatni.

 

PVP: Egyszerű. A neved alapból fehér. Ha megtámadsz valakit, lilulsz (ez a jele annak hogy playerrel harcolsz). Ha nem ütsz vissza amikor megtámadnak, nem lilulsz. Ha fehér karaktert ölnek meg, a gyilkos karmát kap ( ez volt PlayerKill, a PK) és a neve vörös lesz. Kamás karakter nem mehet be városba,mert az őrök megölik és midenki lilulás nélkül megölheti. Hogy hogy lehet megszabadulni tőle azt nem mondom el. NE PKZZATOK! :)

 

Na jó elmondom: Mobok gyakásával és ha player megöl, csökken a karma. Ha 2 lila nevű karakter verekszik meg és az egyik meghal,a másik semmilyen büntetést nem kap, PVP statja nő. Ez a becsületes PVP (player vs Player). Raid Bossok: Ezek a mobok nagyon erősek, 10-15 ember tudja csak legyőzni őket, cserébe értékes tárgyaka dobnak. Jól látható zöld nevük van, körülöttük Raid Fighterek. Egyedül nem érdemes beléjük kötni. A lagg: Senki sem szereti, főleg vonatozás közben kellemetlen. "Fajtái": · nem tudunk támadni, de a szörnyek igen, mozogni lehet.

 

Teendő: el kell futni. Ha le tudunk ülni a sit/stand ikonnal a character ablak megfelelő fülére kattintva, akkor elmúlt :) Íjjal nem lehet mozogni. tegyük el is akkor már lehet. · nem tudunk támadni, de a szörnyek sem. várni kell. · eltűnik minden player, mob és npc. Teendő: a fehér szövegbe (all) beírt /loc parancsot kétszer ismételjük.

Ha a kiírt számok különbözőek, a szerver teleportál minket. NE restartoljuk, SOE kell minél előbb (ui erős agro mobok közé is tehet és akkor meghalunk). ha az 2 adag szám azonos, várjunk és vissza fog térni. 5 perc után ha nem teszi, mehet a soe. Válasz gyakori kérdésekre

 

· A game a karakter kiválasztása után nem tölt be, megáll a töltőképernyőnél. Beragadtál, a honlapon jelentkezz be és használd az "unstuck" menüpontot.

 

· Eladáskor a +ost adja el a helyett ami a trade ablakban volt. Ez bizony kemény bug :) . Tedd a +ost a whba ha ugyanolyat árulsz, és használatban se legyen olyan. ·

 

A tattoom felére csökkenti a casting speedet. Amelyik harcostetkó (pl bravery) az nem robe osztályú, tehát elveszted a robe bónuszokat rá. Varitetkó az, ami manát és/vagy m attackot, casting speedet ad.

 

· Kifagyok ha MSN megy a játékban. MSN 7.5 nem szereti az L2t. Kapcsold ki.

 

· Cuccaim tűntek el. Sajnos vannak ilyen "eltűnések", dolgoznak rajta... Visszaadni nem tudják

 

· A weapon mastery nem ér semmit. Ez így van, helyes észrevétel. Néha még le is von az attackból.

 

· Nem működnek a stunos skillek. Magasabb szinten nagyon jól működnek. Egyébként is nálad magasabb mobokra nehezen jön csak be.

 

· Szeretném megtudni melyik mob hol van és mit dob. a pogi neve L2informer, az sokmindent elmond. Google kereséssel megtalálod. Ha rajtam múlna felkerülnea letöltésekhez.

 

· Mikor droppolhatok tárgyat? Csak ha mob öl meg, pvp vagy pk esetén csak akkor ha 3nál több pkd van és vörös a neved.

 

· Segítséget hogy kérhetek? Beírod all módba a chatbe: /gmlist . Itt kiválasztasz egy szimpatikus nevet és private messaget küldesz neki (pl ha McWolf-nak akarsz PMet küldeni, azt írod: "mcwolf (a " jelzi a PM et, utána a név hogy kinek megy, kis és nagybetű mind1)

 

Egyben az egész: ha ezt írod be: "mcwolf Szia. hogy vagy?, akkor nála az jelenik meg: Szia. Hogy vagy? Remélem érthető :) . Ha újabb üzenetet akarsz küldeni, csak a "-t írod be és a gép kiegészíti az előzőleg beírt névvel.